ONE WAY MALT PASTASI (30 gr. ve 110 gr. lik plastik tüplerde )
One Way,kedilerin bagisiklik sistemini uyaran, kullanim miktari artirildiginda kabizlik gideren, kil yumagi olusumunu engelleyen, kahverengi, macun tarzinda, yogun besin katkisidir. Kediler için lezzetlidir.Kolay uygulanir.
One Wayile beslenen kedilerde bagirsak mukozasi irrite olmaz, gaz sorunuyla karsilasmaz, idrar yollari enfeksiyonu riski görülmez, günlük tükettigi mama ile almasi gereken mineral ve enerji düzeyleri azalmaz.
One Way ve Bagisiklik
Özellikle istahsiz, zayif, yavru ve nekahat dönemindeki kedilerin bagisiklik sistemini uyarir. (One Waynonspesifik immun sistem aktivatörü)
One Way, ekmek mayasi (saccharomyces cerevisiae) hücre duvarindan elde edilen, saflastirilmis ve aktive edilmis Gluko mannanlari ve Beta-glukanlari içerir. Böylelikle kedilerin bagisiklik sistemi uyarilir.One Way'le olusan güçlü bagisiklikla, kediler bakteriyel, viral, fungal ve protozoal etkenlere karsi daha fazla ve hizli antikor üretir.One Way, hücre DNA'larinda oksidatif zararlarin olusmasina neden olan serbest radikalleri nötralize ederek antioksidan özelligini gösterir.
Bagisiklik sisteminin en önemli savasçilarindan olan makrofajlar mikroorganizmalari fagositoz yoluyla yok ederler.One Way'deki Gluko mananlar ve Beta-glukanlar, makrofajlar üzerindeki özel reseptörlere baglanarak bagisiklik sistemini stimüle ederler. Bu sayede makrofajlarin proliferasyonlari, fonksiyonlari, fagositozda lizozim sekresyonlari ve tümör hücrelerini yok etme kapasiteleri artar.
One Wayve Kabizlik
One Way, birbirleriyle sinerjik etkilesim içerisinde olan malt, beta-glukanlar ve yaglar sayesinde kullanim miktari artirildiginda kabizlik giderici etkisini gösterir.
One Way, kedilerde kabizlik semptomlari ortadan kalkincaya kadar normal tedavi dozu artirilarak kullanilir. Bu doz kabizligin siddetine göre ayarlanir. Laksatif etkiOne Way'de bulunan Beta-glukanlar, malt ve yaglar sayesinde olusur. Beta-glukanlar, çözünmeyen, fermente olmayan liflerdir.
One Way'deki lif orani 3'tür. Bu oran kedilerin mide ve bagirsaklari, idrar yollari üzerine herhangi bir olumsuz etki göstermeyecek düzeydedir. Yüksek oranda lif içeren ve kabizlik giderici olarak kullanilan mamalara göreOne Way-70 arasinda daha az lif içerir. Böylelikle bagirsak mukozasi irritasyonlari, gaz sorunlari, idrar yollari enfeksiyonlari, mineral ve enerji düzeylerinde yetersizlik riskleriyle karsilasilmaz.One Way'in bilesiminde bulunan, gidalarimizda kullanilan kaliteli yaglar bagirsak içerigini yumusatir.
One Way ve Tüy Yumaklari
One Way'in tüy yumagi olusumunu engelleyici etkisi içerdigi maltin mide ve bagirsaklardaki tüy yumaklarini sararak diskiyla atmasina baglidir.
Kedilerin mide ve bagirsaklarinda biriken tüy yumaklari bazen kuru öksürüge, ögürmeye, kusmaya ve kabizliga neden olur.
Profilaktik tedavilerdeOne Way'in bilesenlerinden laksatif etkili dogal malt kullanilir. Maltin molekülleri bagirsak tarafindan absorbe edilmeyecek kadar büyüktür.One Waymide ve bagirsaklari kayganlastirir, yutulan tüyleri sarar ve diskiyla atilmasini saglar. Kedilerde tüy yumaklari tedavi edilmezse trikobezoarlara dönüsebilir. Trikobezoarlar mide ve bagirsaklarda kil, mukus ve diger materyallerin birlesmesiyle olusan tüy yumaklarindan daha sert olusumlardir. Trikobezoarlar kedilerde anoreksiye neden olurlar, pilorisi veya bagirsaklari tikarlar.
Kullanimi:
One Waykedilere tüpten yalatilarak,parmaginizdan yalatilarak,yalamak istemezse patilerine ya da burnuna sürülerek kullanilabilir.Mamanin üzerine sikildiginda malt kuruyabilir.Kediniz bunu sevmeyebilir.
Kabizlik sikayetlerinde de kullanilabilir.Durumun siddetine bagli olarak kullanim miktarina veteriner hekiminizin tavsiyesi ile karar verilir.
Kullanim miktarlari :
6 haftadan büyük yavrularda
Yetiskin kisa tüylü kedilerde
Yetiskin uzun tüylü kedilerde
Tüy yumagi olusumunu engellemek için
Haftada 1-2 kez yaklasik 2 cm.uzunlukta uygulanir.
Haftada 3 kez 5 cm.uzunlukta uygulanir.
Haftada 3 kez 7 cm.uzunlukta uygulanir.
Tüy yumaginin atilmasi için
Haftada 3 kez yaklasik 2cm.,tekrari önlemek için üstteki miktar uygulanir.
Belirtiler geçene kadar her gün 5 cm. uygulanir.
Belirtiler geçene kadar her gün 7 cm. uygulanir.
Analiz edilen besin degerleri :
Yag içerigi 9,3 ,Protein ,1, inorganik madde 4,2 , Selüloz 4,1
Içindekiler:
Gida kalitesinde bitkisel yag,gida kalitesinde malt !,gida kalitesinde peynir alti suyu tozu, maya(saccharomyces cerevisiae),potasyum sorbat,lesitin,sitrik asit içerir.